Seuraavaksi hieman kertomuksia tulevasta matkasta. Ensin kuitenkin kerron hieman miksi ja minne lähdemme.

Vuosia jo haaveilimme ja pienessä mielessä toivoimme joskus pääsevämme matkaan pienellä kokoonpanolla. Suuntana tietenkin kuuluisa Isle Of Man (Mansaaret) Tuo pieni saari joka sijaitsee Irlannin ja Englannin välissä, Irlannin merellä.Mansaari on noin 51 km pitkä ja 24 km leveä. Saaren keskellä kulkee laakso, jota ympäröivät pienet kukkulat.Saaren korkein kohta on Snaefell, jonka korkeus on 621 metriä.

kartta.jpg

Tuolla saaarella ajetaan maailman vanhin moottoripyöräkilpailu. Mansaaren TT-ajot (Isle of Man Tourist Trophy) kisoja on ajettu jo vuodesta 1904.

Mansaaren ajot kilpaillaan 60,3 kilometrin mittaisella Mountain Circuit -katuradalla, joka kulkee saaren pääkaupungista Douglasista saaren poikki Ballacraineen, missä se kääntyy Ramseyhin ja sieltä etelään kohti nummia ja aina 400 metrin korkeuteen Snaeffel-vuorelle, mistä kierros päättyy takaisin Douglasiin.

Radalla on 264 mutkaa, joista suurimmassa osassa näkyvyyttä peittävät joko puut, pensaat, korkeuserot, maanpengermät, rakennukset tai kiviaidat ja -muurit. Suurin osa radan päällysteasfaltista on heikkokuntoista, ja pinta on monin paikoin todella kuoppainen ja likainen.

Kierrosennätys on vuodelta 2014 Bruce Ansteyn nimissä 17:06.682 ( 212.913 km/h )

Matkalle lähtö tapahtuu meiltä 3.6.2015 (keskiviikko) Perillä Mansaarella olemme Sunnuntaina 7.6.2015 Jolloin saarella on ajettu ns. harjoitukset ja aika-ajot. Maanantaina alkavat kilpailut jotka jatkuvat aina koko viikon.

Jo pelkästään tuon Mansaaren TT-Ajot nimen kuulleminen saa mieleni jo siirtymään tuonne pikkuiselle saarelle, mikä ei varmasti jätä kauneudellaan, saati kisojen tuoman tunnelman takia ketään meistä kolmesta kylmäksi ja saa mieltämme iloiseksi ja odottavaksi. On kuitenkin ollut jo muutamankin vuoden tavoite/haave päästä seuraamaan tuota huimaa ja taidokasta ajoa. Samalla tähän matkaan voi yhditää niin paljon Englannin ja mahdollisesti Skotlannin maisemia ja nähtävyyksiä. Matka kuumetta siis jo hieman havaittavissa...Seuraavaksi käyn hieman tarkemmin matkan aikataulua ja reittejä läpi.